Ackrediteringen klar!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Så blev det då definitivt klart med g-ACK’s ackreditering. Swedac’s beslut är daterat fredagen den 10 oktober 2014. Idel glada miner syntes på Annavägen när certifikatet anlände. Hela den sökta ackrediteringsomfattningen har godkänts vilket innebär att vi nu kan leverera föreskriven besiktning inom Arbetsmiljöverkets- och Boverkets föreskriftsområde med undantag av gruvhissar.

Att det var efterlängtat är knappast någon överdrift. Ett flertal kunder har hört av sig, vissa allt otåligare, med önskemål om leverans. Som det anstår företagets marknadsansvarige Magnus Gustafson, så kastade han sig ut som förste man redan på fredagens morgon. Därmed stod det klart vem som fick genomföra den första föreskrivna besiktningen i ”företagets historia” och vilket objekt det blev. Vadslagningen är därmed avgjord.

Objektet, en 60-tons mobilkran av fabrikat Liebherr, ägd av Sven Jinert AB, stod uppställd på depån i Anderstorp. Såväl kran som förrättningsman är förevigade. Grattis säger övriga som missade chansen.

DSC_0004 T

Som tröst för dem som ”missade” så serverades det dagen till ära en specialdesignad ackrediteringstårta på kontoret. Tilläggas bör att det mesta var uppätet när den ”historiske” anlände efter avslutad besiktning – man kan ju inte få allt…

Läs gärna mer om ackrediteringen på sidan Om g under fliken Ackreditering.